mdir(1) General Commands Manual mdir(1)

mdir - afișează un director MSDOS

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația „texinfo” a «mtools» și este posibil să nu fie în întregime exactă sau completă. Pentru detalii, consultați sfârșitul acestei pagini de manual.

Comanda mdir este utilizată pentru a afișa un director MS-DOS. Sintaxa sa este:

mdir [-/] [-f] [-w] [-a] [-b] fișier-msdos [ fișiere-msdos...]

mdir afișează conținutul directoarelor MS-DOS sau intrările pentru unele fișiere MS-DOS.

mdir acceptă următoarele opțiuni de linie de comandă:

/ 
Ieșire recursivă, la fel ca opțiunea -s din MS-DOS
Ieșire largă. Cu această opțiune, mdir imprimă numele fișierelor pe întreaga pagină fără a afișa dimensiunea fișierului sau data creării.
Listează, de asemenea, fișierele ascunse.
Rapid. Nu încearcă să afle spațiul liber. Pe discurile mai mari, aflarea spațiului liber necesită o perioadă de timp deloc neglijabilă, deoarece trebuie citit și scanat întregul FAT. Opțiunea -f ocolește acest pas. Această opțiune nu este necesară în cazul sistemelor de fișiere FAT32, care stochează dimensiunea în mod explicit.
Listare concisă. Enumeră fiecare nume de director sau nume de fișier, unul pe linie (inclusiv extensia numelui de fișier). Această opțiune nu afișează nicio informație de titlu și niciun rezumat. Este afișată doar o listă de nume de căi de acces separate prin linii noi.

Apare o eroare dacă o componentă a rutei nu este un director.

Documentația texinfo de Mtools

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația texinfo a „mtools”. Cu toate acestea, acest proces este doar aproximativ, iar unele elemente, cum ar fi referințele încrucișate, notele de subsol și indicii, se pierd în acest proces de conversie. Într-adevăr, aceste elemente nu au o reprezentare adecvată în formatul paginii de manual. În plus, nu toate informațiile au fost convertite în versiunea pentru pagina de manual. Prin urmare, vă sfătuiesc cu tărie să folosiți documentul texinfo original. Consultați sfârșitul acestei pagini de manual pentru instrucțiuni privind modul de vizualizare a documentului texinfo.

*   
Pentru a genera o copie imprimabilă din documentul texinfo, executați următoarele comenzi:
    ./configure; make dvi; dvips mtools.dvi

*   
Pentru a genera o copie html, executați:
    ./configure; make html

Un fișier html preconstruit poate fi găsit la adresa `http://www.gnu.org/software/mtools/manual/mtools.html'

*   
Pentru a genera o copie info (care poate fi răsfoită folosind modul info al lui emacs), executați:
    ./configure; make info

Documentul texinfo arată cel mai bine atunci când este imprimat sau în format html. Într-adevăr, în versiunea info, anumite exemple sunt greu de citit din cauza convențiilor de folosire a ghilimelelor utilizate în «info».

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

21 martie 2023 mtools-4.0.43