gettid(2) System Calls Manual gettid(2)

gettid - obține identificatorul firului

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#define _GNU_SOURCE
#include <unistd.h>
pid_t gettid(void);

gettid() returnează ID-ul firului de execuție (TID) al apelantului. Într-un proces cu un singur fir, ID-ul firului este egal cu ID-ul procesului (PID, așa cum este returnat de getpid(2)). Într-un proces cu mai multe fire, toate firele au același PID, dar fiecare are un TID unic. Pentru mai multe detalii, a se vedea discuția despre CLONE_THREAD în clone(2).

În caz de succes, returnează identificatorul firului de execuție al firului apelant.

Acest apel are întotdeauna succes.

Linux.

Linux 2.4.11, glibc 2.30.

ID-ul firului de execuție returnat de acest apel nu este același lucru cu ID-ul firului de execuție POSIX (și anume, valoarea opacă returnată de pthread_self(3)).

Într-un nou grup de fire de execuție creat printr-un apel clone(2) care nu specifică fanionul CLONE_THREAD (sau, în mod echivalent, un nou proces creat de fork(2)), noul proces este un lider de grup de fire de execuție, iar ID-ul său de grup de fire de execuție (valoarea returnată de getpid(2)) este același cu ID-ul său de fir de execuție (valoarea returnată de gettid()).

capget(2), clone(2), fcntl(2), fork(2), get_robust_list(2), getpid(2), ioprio_set(2), perf_event_open(2), sched_setaffinity(2), sched_setparam(2), sched_setscheduler(2), tgkill(2), timer_create(2)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06