ENVSUBST(1) Comenzi utilizator ENVSUBST(1)

envsubst - înlocuiește variabilele de mediu în șiruri de caractere în format shell

envsubst [OPȚIUNE] [FORMAT-SHELL]

Înlocuiește valorile variabilelor de mediu.

afișează variabilele care apar în FORMAT-SHELL

afișează acest mesaj de ajutor și iese
afișează informațiile despre versiune și iese

În modul normal de operare, intrarea standard este copiată la ieșirea standard, cu referințe către variabilele de mediu de forma $VARIABLE sau ${VARIABLE} fiind înlocuite cu valorile corespunzătoare. Dacă este specificat un FORMAT-SHELL, doar acele variabile de mediu către care se face referire în FORMAT-SHELL sunt substituite, în caz contrar toate referințele variabilelor de mediu din intrarea standard sunt substituite.

Dacă este folosită opțiunea --variables, intrarea standard este ignorată, iar ieșirea va consta în variabilele de mediu la care se face referire în FORMAT-SHELL, câte una pe linie.

Scris de Bruno Haible.

Raportați erorile în sistemul de urmărire a erorilor la https://savannah.gnu.org/projects/gettext sau prin e-mail la <bug-gettext@gnu.org>.

Drepturi de autor © 2003-2023 Free Software Foundation, Inc. Licența GPLv3+: GNU GPL versiunea 3 sau ulterioară https://gnu.org/licenses/gpl.html
Acesta este software liber: sunteți liber să-l modificați și să-l redistribuiți. Nu există NICIO GARANȚIE, în limitele prevăzute de lege.

Documentația completă pentru envsubst este menținută ca un manual Texinfo. Dacă programele info(1) și envsubst sunt instalate corect pe sistemul dvs., comanda

info envsubst

ar trebui să vă permită accesul la manualul complet.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

septembrie 2023 GNU gettext-runtime 0.22.2