E4CRYPT(8) System Manager's Manual E4CRYPT(8)

e4crypt - instrument de criptare a sistemului de fișiere ext4

e4crypt add_key -S [ -k keyring ] [-v] [-q] [ -p umplutură ] [ ruta ... ]
e4crypt new_session
e4crypt get_policy ruta ...
e4crypt set_policy [ -p umplutură ] politica ruta ...

e4crypt realizează gestionarea criptării pentru sistemele de fișiere ext4.

Solicită utilizatorului o frază de acces și o inserează în inelul de chei specificat. Dacă nu este specificat nici un inel de chei, «e4crypt» va folosi inelul de chei de sesiune dacă există sau inelul de chei de sesiune al utilizatorului dacă nu există.
Argumentul salt este interpretat în mai multe moduri diferite, în funcție de valoarea prefixului său. Dacă primele două caractere sunt „s:”, atunci restul argumentului va fi folosit ca un șir de text și va fi utilizat ca valoare a „salt”. Dacă primele două caractere sunt „0x”, atunci restul argumentului va fi analizat ca un șir hexazecimal și va fi utilizat ca valoare a „salt”. Dacă primele caractere sunt „f:”, atunci restul argumentului va fi interpretat ca un nume de fișier din care va fi citită valoarea „salt”-ului. Dacă șirul începe cu un caracter „/”, acesta va fi tratat în mod similar ca nume de fișier. În cele din urmă, dacă argumentul salt poate fi interpretat ca un UUID valid, atunci valoarea UUID va fi utilizată ca valoare a „salt”.
Argumentul inel-chei specifică inelul de chei la care trebuie adăugată cheia.
Valoarea umplutură specifică numărul de octeți de umplutură care vor fi adăugați la numele directoarelor în scopul creării confuziei. Valorile valide pentru umplutură sunt 4, 8, 16 și 32.
Dacă sunt specificate una sau mai multe rute de directoare, «e4crypt» va încerca să stabilească politica acelor directoare pentru a utiliza cheia care tocmai a fost adăugată prin comanda add_key. Dacă a fost specificată în mod explicit un „salt”, atunci acesta va fi utilizat pentru a obține cheia de criptare a acelor directoare. În caz contrar, se va utiliza un „salt” implicit specific directorului.
Afișează politica pentru directoarele specificate în linia de comandă.
Oferă procesului de invocare (de obicei un shell) un nou inel de chei de sesiune, eliminând vechiul inel de chei de sesiune.
Stabilește politica pentru directoarele specificate în linia de comandă. Toate directoarele trebuie să fie goale pentru a stabili politica; dacă directorul are deja o politică stabilită, «e4crypt» va valida dacă politica se potrivește cu cea care a fost specificată. O politică este un identificator de cheie de criptare format din 16 caractere hexazecimale.

Scris de Michael Halcrow <mhalcrow@google.com>, Ildar Muslukhov <muslukhovi@gmail.com>, și Theodore Ts'o <tytso@mit.edu>.

keyctl(1), mke2fs(8), mount(8).

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

februarie 2023 E2fsprogs versiunea 1.47.0