KILL(1) Comenzi utilizator KILL(1)

kill - trimite un semnal către un proces

kill [opțiuni] <pid> [...]

Semnalul implicit pentru «kill» este TERM. Utilizați opțiunea -l sau -L pentru a lista semnalele disponibile. Semnalele care sunt în mod special utile sunt: HUP, INT, KILL, STOP, CONT și 0. Semnalele pot fi indicate în trei moduri diferite: -9, -SIGKILL sau -KILL. Valorile PID negative pot fi utilizate pentru a alege grupuri întregi de procese; vedeți coloana PGID din ieșirea comenzii «ps». Un PID de -1 este special; indică toate procesele, cu excepția procesului «kill» însuși și a procesului «init».

<pid> [...]
Trimite un semnal către fiecare <pid> listat.
-<semnal>
Specifică semnalul care trebuie trimis. Semnalul poate fi specificat folosind numele sau numărul. Comportamentul semnalelor este explicat în pagina de manual signal(7).
Utilizează sigqueue(3) mai degrabă decât kill(2) și valoarea argumentului este folosită pentru a specifica un număr întreg care trebuie trimis împreună cu semnalul. Dacă procesul de recepție a instalat un operator pentru a gestiona acest semnal utilizând indicatorul SA_SIGINFO la sigaction(2), atunci poate obține aceste date prin câmpul si_value al structurii siginfo_t.
Listează numele semnalelor. Această opțiune are un argument opțional, care va converti numărul semnalului în nume de semnal sau invers.
Listează numele semnalelor într-un tabel amiabil.

Shell-ul dumneavoastră (interpretul de linie de comandă) poate avea o comandă «kill» încorporată. Poate fi necesar să rulați comanda descrisă aici ca «/bin/kill» pentru a rezolva conflictul.

Omoară toate procesele pe care le puteți omorî.
Transformă numărul 11 într-un nume de semnal.
Listează opțiunile de semnal disponibile într-un tabel amiabil.
Trimite semnalul implicit, SIGTERM, tuturor acestor procese.

kill(2), killall(1), nice(1), pkill(1), renice(1), signal(7), sigqueue(3), skill(1)

Această comandă îndeplinește standardele adecvate. Indicatorul -L este specific pentru Linux.

Albert Cahalan a scris «kill» în 1999 pentru a înlocui pe cel din „bsdutils” care nu era conform cu standardele. Cel din „util-linux” ar putea, de asemenea, să funcționeze corect.

Trimiteți rapoartele de eroare la procps@freelists.org

16.01.2023 procps-ng