wcsspn(3) Library Functions Manual wcsspn(3)

wcsspn - obține lungimea unui prefix de subșir de caractere late

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <wchar.h>
size_t wcsspn(const wchar_t *wcs, const wchar_t *accept);

Funcția wcsspn() este echivalentul în caractere late al funcției strspn(3). Aceasta determină lungimea celui mai lung segment inițial din wcs care constă în întregime din caracterele late enumerate în accept. Cu alte cuvinte, această funcție caută prima apariție în șirul de caractere late wcs a unui caracter lat care nu este cuprins în șirul de caractere late accept.

Funcția wcsspn() returnează numărul de caractere late din cel mai lung segment inițial al wcs care constă în întregime din caracterele late enumerate în accept. Cu alte cuvinte, această funcție returnează poziția primei apariții în șirul de caractere late wcs a unui caracter lat care nu este conținut în șirul de caractere late accept sau wcslen(wcs) dacă nu există niciunul.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
wcsspn() Siguranța firelor MT-Safe

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

strspn(3), wcscspn(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06