VM86(2) Linux Programmeurs Handleiding VM86(2)

vm86, vm86old - ga virtuele 8086 toestand in

#include <sys/vm86.h>
int vm86old(struct vm86_struct *info);
int vm86(unsigned long fn, struct vm86plus_struct *v86);

De systeem aanroep vm86() werd geïntroduceerd in Linux 0.97p2. In Linux 2.1.15 en 2.0.28 werd hij hernoemd tot vm86old(), en een nieuwe vm86() werd geïntroduceerd. De bepaling van struct vm86_struct werd veranderd in 1.1.8 en 1.1.9.

Deze aanroepen veroorzaken dat het proces de VM86 toestand in gaat (virtual-8086 in Intel literatuur), ze worden gebruikt door dosemu.

De VM86 toestand is een emulatie van een echte toestand in een beschermde modus taak.

Bij succes wordt nul teruggegeven. Bij falen wordt -1 teruggegeven en wordt errno overeenkomstig gezet.

De teruggegeven waarde is i386 specifiek en geeft een mogelijk probleem aan bij het verkrijgen van gebruikers-ruimte data.
De teruggegeven waarde betekent dat deze aanroep niet in de huidige architectuur is geïmplementeerd.
Bewaarde kernel stapel bestaat. (Dit is een kernel gezondheid test; de bewaarde stapel zou alleen moeten bestaan binnen de vm86 toestand zelf.)

Deze aanroep is specifiek aan Linux op 32-bit Intel processoren en zou niet gebruikt moeten worden in programma's die overdraagbaar zouden moeten zijn.

Deze pagina is onderdeel van release 5.13 van het Linux man-pages-project. Een beschrijving van het project, informatie over het melden van bugs en de nieuwste versie van deze pagina zijn op https://www.kernel.org/doc/man-pages/ te vinden.

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Jos Boersema <joshb@xs4all.nl>, Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

22 maart 2021 Linux