io_setup(2) System Calls Manual io_setup(2)

io_setup - creează un context de In/Ieș asincron

Biblioteca C standard (libc, -lc)

Alternativ, biblioteca de In/Ieș asincronă (libaio, -laio); a se vedea VERSIUNI.

#include <linux/aio_abi.h>          /* Definește tipurile necesare */
long io_setup(unsigned int nr_events, aio_context_t *ctx_idp);

Notă: Nu există nicio funcție învăluitoare glibc pentru acest apel de sistem; a se vedea VERSIUNI.

Notă: această pagină descrie interfața brută de apelare a sistemului Linux. Funcția de învăluire furnizată de libaio utilizează un tip diferit pentru argumentul ctx_idp. A se vedea VERSIUNI.

Apelul de sistem io_setup() creează un context de intrare/ieșire asincron adecvat pentru procesarea simultană a operațiunilor nr_events. Argumentul ctx_idp nu trebuie să indice un context AIO care există deja și trebuie inițializat la 0 înainte de apel. La crearea cu succes a contextului AIO, *ctx_idp este completat cu gestionarul rezultat.

În caz de succes, io_setup() returnează 0. Pentru returnarea în caz de eșec, a se vedea VERSIUNI.

Valoarea nr_events specificată depășește limita evenimentelor disponibile, așa cum este definită în /proc/sys/fs/aio-max-nr (a se vedea proc(5)).
Un indicator nevalid este transmis pentru ctx_idp.
ctx_idp nu este inițializat sau nr_events specificat depășește limitele interne. nr_events trebuie să fie mai mare decât 0.
Nu au fost disponibile suficiente resurse pentru nucleu.
io_setup() nu este implementată pe această arhitectură.

Glibc nu oferă o funcție de învăluire pentru acest apel de sistem. Puteți să-l apelați folosind syscall(2). Dar, în schimb, probabil că doriți să folosiți funcția de învăluire io_setup() furnizată de libaio.

Rețineți că funcția de învăluire libaio utilizează un tip diferit (io_context_t *) pentru argumentul ctx_idp. Rețineți, de asemenea, că funcția de învăluire libaio nu respectă convențiile obișnuite ale bibliotecii C pentru indicarea erorilor: în caz de eroare, aceasta returnează un număr de eroare negat (negativul uneia dintre valorile enumerate în ERORI). Dacă apelul de sistem este invocat prin syscall(2), atunci valoarea de returnare urmează convențiile obișnuite pentru indicarea unei erori: -1, cu errno configurată la o valoare (pozitivă) care indică eroarea.

Linux.

Linux 2.5.

io_cancel(2), io_destroy(2), io_getevents(2), io_submit(2), aio(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

30 martie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01