GZEXE(1) General Commands Manual GZEXE(1)

gzexe - tiivistä ohjelmatiedostot paikallaan

gzexe nimi ...

Apuohjelman gzexe avulla voit tiivistää suoritettavat tiedostot (ohjelmatiedostot) paikallaan ja laajentaa ja suorittaa ne automaattisesti tarvitessasi (tosin suorituskyvyn kustannuksella). Jos esimerkiksi suoritat rivin “gzexe /usr/bin/gdb”, saat tulokseksi seuraavat kaksi tiedostoa:

    -rwxr-xr-x  1 root root 1026675 Jun  7 13:53 /usr/bin/gdb
    -rwxr-xr-x  1 root root 2304524 May 30 13:02 /usr/bin/gdb~

/usr/bin/gdb~ on alkuperäinen ja /usr/bin/gdb itselaajentuva suoritettava tiedosto. Voit poistaa tiedoston /usr/bin/gdb~, kun olet varmistanut, että /usr/bin/gdb toimii oikein.

Tämä apuohjelma on hyödyllinen silloin, kun järjestelmässä on vähän levytilaa.

Laajentaa suoritettava tiedostot tiivistämisen sijasta.

gzip(1), znew(1), zmore(1), zcmp(1), zforce(1)

Tiivistetty ohjelmatiedosto on (shell script). Tästä voi aiheutua turvallisuusriski. On huomattava, että tiivistetty ohjelmatiedosto käyttää polkumuuttujaa PATH löytääkseen ohjelman gzip ja eräitä muita apuohjelmia (basename, chmod, ln, mkdir, mktemp, rm, sleep ja tail).

gzexe yrittää säilyttää tiivistetyn ohjelmatiedoston alkuperäiset attribuutit, mutta voit joskus joutua korjaamaan niitä käsin käyttämällä ohjelmia chmod tai chown.

Tämän käsikirjan suomenkielisen käännöksen tekivät Tuukka Forssell <taf@jytol.fi>

Tämä käännös on ilmainen dokumentaatio; katso tekijänoikeusehdot GNU General Public License -versiosta 3 tai uudemmasta. Emme ota vastuuta.