LOCALE::PO4A::RUBYDOC.3PM(1) User Contributed Perl Documentation LOCALE::PO4A::RUBYDOC.3PM(1)

ИМЕ

Locale::Po4a::RubyDoc - двосмерна конверзија Ruby Document података и PO фајлова

ОПИС

Циљ po4a (PO for anything – PO за било шта) пројекта је да поједностави превођење (и што је још интересантније, одржавање превода) употребом gettext алата на деловима на којима се не очекује њихова употреба, као што је документација.

Locale::Po4a::RubyDoc је модул који помаже превођење документације у Ruby Document (RD) формату (језик који се користи за документовање Ruby кода) на друге [људске] језике.

СТАТУС ОВОГ МОДУЛА

Овај модул је успешно тестиран на једноставним Ruby Document фајловима који покривају већи део синтаксе формата.

Познато ограничење је што не успева исправно да препозна наслагану структуру улазног Ruby Document фајла: на пример када се EnumListItem састоји од више блокова, само први се препознаје као EnumListItem, док се остали сматрају за обичне TextBlock...

ОПЦИЈЕ КОЈЕ ПРИХВАТА ОВАЈ МОДУЛ

Овај модул прихвата следеће опције:

Обрада чистих Ruby Document форматираних текстова (без и једне „=begin” линије).

Овај модул подразумевано обрађује само Ruby Document форматирани текст између „=begin” и „=end” линија (игноришући, између осталог, и све испред прве „=begin” линије).

ПОГЛЕДАЈТЕ ТАКОЂЕ

Locale::Po4a::TransTractor(3pm)

АУТОРИ

Франческо Поли <invernomuto@paranoici.org>

ПРАВА УМНОЖАВАЊА И ЛИЦЕНЦА

Ауторска права © 2016-2017 Франческо Поли <invernomuto@paranoici.org>

Овај рад је слободни софтвер; можете за редистрибуирати и/или мењати под условима ГНУ Опште јавне лиценце, оне коју је објавила Фондација слободног софтвера; или верзије 2, или (према вашем мишљењу) било које касније верзије.

Овај рад се дистрибуира у нади да ће бити користан, али БЕЗ БИЛО КАКВЕ ГАРАНЦИЈЕ; чак и без подразумеване гаранције МОГУЋНОСТИ ПРОДАЈЕ или ПОДОБНОСТИ ЗА ОДРЕЂЕНУ УПОТРЕБУ. За више детаља, погледајте ГНУ Општиу јавну лиценцу.

Требало је да сте уз овај рад добили и копију ГНУ Опште јавне лиценце; у случају да нисте, пишите на адресу Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301 USA.

Делови кода (као што су многи регуларни изрази)су прилагођени из изворног кода алата rdtool, под условима ГНУ Опште јавне лиценце, верзије 2 или касније. Ови делови су оригинално:

Ауторска права © 2004      MoonWolf <moonwolf@moonwolf.com>
Ауторска права © 2011-2012 Јухеи САСАКИ <uwabami@gfd-dennou.org>

Иницијализациони код је адаптиран из изворног кода Locale::Po4a::Text, под условима ГНУ Опште јавне лиценце, верзије 2 или касније. Овај код је био оригинално:

Ауторска права © 2005-2008 Никола ФРАНСОА <nicolas.francois@centraliens.net>
2024-06-08 perl v5.38.2