sane-tamarack(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-tamarack(5)

sane-tamarack - backend SANE pentru scanerele plate Tamarack

Biblioteca sane-tamarack implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la următoarele scanere plate Tamarack:

Artiscan 6000C
Artiscan 8000C
Artiscan 12000C

Acest controlor așteaptă nume de dispozitive de forma:

special

Unde special este numele rutei pentru dispozitivul special care corespunde unui scaner SCSI. În cazul scanerelor SCSI, numele dispozitivului special trebuie să fie un dispozitiv SCSI generic sau o legătură simbolică către un astfel de dispozitiv. În Linux, un astfel de nume de dispozitiv poate fi /dev/sga sau /dev/sge, de exemplu. Pentru detalii, consultați sane-scsi(5).

/etc/sane.d/tamarack.conf
Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
/usr/lib/sane/libsane-tamarack.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/lib/sane/libsane-tamarack.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. Pe sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în cazul sistemelor OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. Dacă valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul separator de directoare, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate explicit. De exemplu, dacă se definește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, se vor căuta (în această ordine) directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d.
Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. Nivelurile mai mari de depanare cresc cantitatea de detalii informative a ieșirii.

Exemplu: export SANE_DEBUG_TAMARACK=4

sane(7), sane-find-scanner(1), sane-scsi(5)

Roger Wolff

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

14 iulie 2008