sane-sp15c(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-sp15c(5)

sane-sp15c - controlorul SANE pentru scanerul plat Fujitsu ScanPartner 15C

Biblioteca sane-sp15c implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la scanerele plate Fujitsu. În prezent, se știe că următorul scaner funcționează cu acest controlor:

Producător: Model:      Rev:
----------- ---------------- -----
FCPA    ScanPartner 15C 1.01

Controlorul ScanPartner 15C acceptă scanarea liniară (1 bit), semiton (1 bit), în tonuri de gri (4 și 8 biți) și color (3 x 8 biți).

Este posibil să funcționeze și alte scanere din aceste familii. ScanPartner 15C pare a fi o recondiționare a ScanPartner 600C. Oamenii sunt încurajați să încerce acest controlor cu alte scanere și să contacteze autorul cu rezultatele testelor.

A fost depus un efort modest pentru a expune opțiunile standard în API. Acest lucru permite unor interfețe precum xscanimage(1) să stabilească regiunea de scanare, rezoluția, adâncimea de biți (și culoarea) și să activeze alimentatorul automat de documente.

sane(7), sane-scsi(5), sane-fujitsu(5), xscanimage(1)
Fujitsu ScanPartner 15C OEM Manual, Doc. No. 250-0081-0
Fujitsu M3096G OEM Manual, part number 50FH5028E-05
Fujitsu M3096GX/M3093GX/M3093DG OEM Manual, part number C150-E015...03

Randolph Bentson <bentson@holmsjoen.com>, cu mulțumiri pentru autorul nenumit al controlorului coolscan

Testare limitată la nucleul Linux 2.2.5
Nu reușesc să obțină performanța de scanare a paginilor/minut în modurile ADF. Acest lucru se poate datora dimensiunii limitate a memoriei tampon a sistemului.

Sunt sigur că sunt destule, și nu prea bine ascunse, dar eu nu le-am văzut încă.
Ambele scanere pretind că au un control separat al rezoluției în direcțiile X și Y. Mărturisesc că nu am testat acest lucru încă. Am constatat că xsane(1) nici măcar nu afișează această capacitate.
Valorile de limitare de pe SP15C nu par să afecteze rezultatele scanărilor în modul Lineart.
Ar putea fi posibilă fuzionarea acestor două controloare fără prea mult efort, deoarece controlorul SP15C a fost derivat din controlorul M3096G. Acestea au fost separate pentru ca dezvoltarea celui de-al doilea controlor să nu strice funcționarea primului controlor. Urmăriți acest spațiu pentru modificări.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

14 iulie 2008