sane-ibm(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-ibm(5)

sane-ibm - controlor SANE pentru scanere plate SCSI de la IBM și Ricoh

Biblioteca sane-ibm implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la scanerele plate IBM 2456 și Ricoh IS-410, IS-420 și IS-430. Suportul pentru IS-410 și IS-430 nu a fost testat. Vă rugăm să contactați administratorul sau lista de discuții sane-devel dacă dețineți un astfel de scaner.

Acest controlor este de calitate alfa. Este posibil să aibă erori, iar unele scanere nu au fost testate deloc. Fiți atenți și scoateți-l din priză dacă scanerul provoacă un zgomot neobișnuit.

Acest controlor așteaptă nume de dispozitive de forma:

special

Unde special este numele rutei pentru dispozitivul special care corespunde unui scaner SCSI. Programul sane-find-scanner(1) vă ajută să găsiți dispozitivul corect. În Linux, un astfel de nume de dispozitiv poate fi /dev/sg0 sau /dev/sga, de exemplu. Pentru detalii, consultați sane-scsi(5).

Conținutul fișierului ibm.conf este o listă de nume de dispozitive care corespund scanerelor SCSI. Liniile goale și liniile care încep cu un semn hash (#) sunt ignorate. A se vedea sane-scsi(5) pentru detalii despre ceea ce constituie un nume de dispozitiv valid.

/etc/sane.d/ibm.conf
Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
/usr/lib/sane/libsane-ibm.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/lib/sane/libsane-ibm.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. Pe sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în cazul sistemelor OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. Dacă valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul separator de directoare, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate explicit. De exemplu, dacă se definește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, se vor căuta (în această ordine) directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d.
Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest backend. Nivelurile mai mari de depanare cresc cantitatea de detalii informative a ieșirii.

sane(7), sane-find-scanner(1), sane-scsi(5),

mf <massifr@tiscalinet.it>
Menținut de Henning Meier-Geinitz <henning@meier-geinitz.de>

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

13 iulie 2008