mbadblocks(1) General Commands Manual mbadblocks(1)

mbadblocks - testează o dischetă și marchează blocurile defectuoase din FAT

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația „texinfo” a «mtools» și este posibil să nu fie în întregime exactă sau completă. Pentru detalii, consultați sfârșitul acestei pagini de manual.

Comanda mbadblocks este utilizată pentru a marca anumite clustere de pe un sistem de fișiere MS-DOS ca fiind defectuoase. Ea are următoarea sintaxă:

mbadblocks [-s listă-sectoare|-c listă-clustere|-w] unitatea(discheta):

Dacă nu se furnizează niciun indicator în linia de comandă, mbadblocks scanează un sistem de fișiere MS-DOS pentru blocuri defecte, încercând pur și simplu să le citească și să le marcheze dacă citirea eșuează. Toate blocurile nefolosite sunt scanate și, dacă sunt detectate ca fiind defectuoase, sunt marcate ca atare în FAT.

Această comandă este destinată a fi utilizată imediat după mformat. Nu este destinată salvării datelor de pe discuri defecte.

Utilizează o listă de clustere defectuoase, mai degrabă decât să caute clusterele defectuoase în sine.
Utilizează o listă de sectoare defectuoase (numărate de la începutul sistemului de fișiere), mai degrabă decât să încerce să caute clusterele defectuoase în sine.
Scrie un model aleatoriu în fiecare cluster, apoi îl citește din nou și marchează clusterul ca fiind defectuos dacă nu corespunde. Numai clusterele libere sunt testate în acest mod, astfel încât toate datele din fișiere sunt păstrate.

mbadblocks ar trebui (dar nu o face încă :-( ) să încerce, de asemenea, să salveze blocurile defectuoase care sunt în uz, citindu-le în mod repetat, și apoi să le marcheze ca fiind defectuoase.

Documentația texinfo de Mtools

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația texinfo a „mtools”. Cu toate acestea, acest proces este doar aproximativ, iar unele elemente, cum ar fi referințele încrucișate, notele de subsol și indicii, se pierd în acest proces de conversie. Într-adevăr, aceste elemente nu au o reprezentare adecvată în formatul paginii de manual. În plus, nu toate informațiile au fost convertite în versiunea pentru pagina de manual. Prin urmare, vă sfătuiesc cu tărie să folosiți documentul texinfo original. Consultați sfârșitul acestei pagini de manual pentru instrucțiuni privind modul de vizualizare a documentului texinfo.

*   
Pentru a genera o copie imprimabilă din documentul texinfo, executați următoarele comenzi:
    ./configure; make dvi; dvips mtools.dvi

*   
Pentru a genera o copie html, executați:
    ./configure; make html

Un fișier html preconstruit poate fi găsit la adresa `http://www.gnu.org/software/mtools/manual/mtools.html'

*   
Pentru a genera o copie info (care poate fi răsfoită folosind modul info al lui emacs), executați:
    ./configure; make info

Documentul texinfo arată cel mai bine atunci când este imprimat sau în format html. Într-adevăr, în versiunea info, anumite exemple sunt greu de citit din cauza convențiilor de folosire a ghilimelelor utilizate în «info».

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

21 martie 2023 mtools-4.0.43