malloc_usable_size(3) Library Functions Manual malloc_usable_size(3)

malloc_usable_size - obține dimensiunea blocului de memorie alocat din grămadă

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <malloc.h>
size_t malloc_usable_size(void *_Nullable indicator);

Această funcție poate fi utilizată pentru diagnosticare sau statistici despre alocările de la malloc(3) sau o funcție asociată.

malloc_usable_size() returnează o valoare nu mai mică decât dimensiunea blocului de memorie alocată indicat de indicator. Dacă indicator este NULL, se returnează 0.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
malloc_usable_size() Siguranța firelor MT-Safe

GNU.

Valoarea returnată de malloc_usable_size() poate fi mai mare decât dimensiunea cerută a alocării din cauza diferitelor detalii interne de implementare, pe care nu ar trebui să se bazeze programatorul. Această funcție este destinată să fie utilizată numai pentru diagnosticare și statistici; scrierea în excesul de memorie fără a apela mai întâi realloc(3) pentru a redimensiona alocarea nu este acceptată. Valoarea returnată este valabilă numai în momentul apelului.

malloc(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06