ftpusers(5) File Formats Manual ftpusers(5)

ftpusers - lista de utilizatori care nu se pot autentifica prin intermediul demonului FTP

Fișierul text ftpusers conține o listă de utilizatori care nu se pot autentifica folosind demonul serverului FTP („File Transfer Protocol”, protocol de transfer de fișiere). Acest fișier este utilizat nu numai în scopuri de administrare a sistemului, ci și pentru îmbunătățirea securității într-un mediu de rețea TCP/IP.

Fișierul ftpusers va conține, de obicei, o listă a utilizatorilor care fie nu au ce căuta în ftp, fie au prea multe privilegii pentru a fi autorizați să se conecteze prin intermediul demonului serverului FTP. Astfel de utilizatori includ de obicei root, daemon, bin, uucp și news.

În cazul în care demonul dvs. de server FTP nu utilizează ftpusers, vă sugerăm să citiți documentația acestuia pentru a afla cum să blocați accesul pentru anumiți utilizatori. Se știe că Washington University FTP server Daemon (wuftpd) și Professional FTP Daemon (proftpd) utilizează ftpusers.

Formatul lui ftpusers este foarte simplu. Există un nume de cont (sau nume de utilizator) pe linie. Liniile care încep cu un # sunt ignorate.

/etc/ftpusers

passwd(5), proftpd(8), wuftpd(8) Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org> Această traducere este documentație gratuită; citiți sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE. Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06