ADDFTINFO(1) General Commands Manual ADDFTINFO(1)

addftinfo - lisää troffin fonttitiedostoihin tietoa groffin käyttöön

addftinfo [-asc-height n] [-body-depth n] [-body-height n] [-cap-height n] [-comma-depth n] [-desc-depth n] [-fig-height n] [-x-height n] res yksikköleveys fontti
addftinfo --help
addftinfo -v
addftinfo --version

addftinfo lukee troff-fonttitiedoston ja lisää muutamia lisätietoja fonttien mitoituksesta, joita groff-järjestelmä käyttää. Fonttitiedosto, johon lisätiedot on lisätty, kirjoitetaan vakiotulosteeseen. Lisätiedot, jotka lisätään, arvataan käyttämällä parametritietoja fontista ja tekemällä oletuksia perinteisistä troff-nimistä merkeille. Tärkeimmät lisättävät tiedot ovat kirjainten korkeus ja leveys. res- ja yksikköleveys-argumenttien pitäisi olla samat kuin vastaavat parametrit DESC-tiedostossa; fontti on tiedostonimi, joka kuvaa fonttia; jos fontti loppuu I-kirjaimella, fontin oletetaan olevan kursiivinen.

-v prints the version number.

All other options change one of the parameters that are used to derive the heights and depths. Kuten kaikki suureet fonttitiedostossa, jokainen arvo on tuumaa/res fonteille, joiden pistekoko on yksikköleveys. param-valitsin:n täytyy olla joku näistä:

Pienten kirjainten, joilla ei ole yläkertaa, kuten x, korkeus.
Kaavan(numerot) korkeus.
Merkkien, joilla on yläkerta, kuten b, d ja l, korkeus.
Merkkien kuten sulut korkeus.
Isojen kirjainten kuten A korkeus.
Pilkun leveys.
Merkkien, joilla on alakerta, kuten p, q ja y, leveys.
Merkkien kuten sulut leveys.

addftinfo ei yritä käyttää annettuja parametrejä arvaamaan antamattomia parametrejä. Oletusarvoa käytetään jos parametriä ei anneta. Oletusarvot on valittu Times-fontin arvoista.

groff_font(5), groff(1), groff_char(7)

You can view a man page name(n) with

man n nimi
in text mode and with
groffer n nimi
in graphical mode (PDF, etc.).

Tämän käsikirjan suomenkielisen käännöksen tekivät Tommi Vainikainen <mucus@pcuf.fi>

Tämä käännös on ilmainen dokumentaatio; katso tekijänoikeusehdot GNU General Public License -versiosta 3 tai uudemmasta. Emme ota vastuuta.

29 March 2022 groff 1.22.4