assert_perror(3) Library Functions Manual assert_perror(3)

assert_perror - testează pentru un cod de eroare și întrerupe programul

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#define _GNU_SOURCE         /* Consultați feature_test_macros(7) */
#include <assert.h>
void assert_perror(int cod-eroare);

Dacă macro-ul NDEBUG a fost definit în momentul în care <assert.h> a fost inclus ultima dată, macro-ul assert_perror() nu generează niciun cod și, prin urmare, nu face nimic. În caz contrar, macro-ul assert_perror() afișează un mesaj de eroare la eroarea standard și termină programul prin apelarea abort(3) dacă cod-eroare este diferit de zero. Mesajul conține numele fișierului, numele funcției și numărul liniei de apelare a macro-ului, precum și rezultatul strerror(errnum).

Nu se returnează nicio valoare.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
assert_perror() Siguranța firelor MT-Safe

GNU.

Scopul macro-urilor „assert” este de a-i ajuta pe programatori să găsească erori în programele lor, lucruri care nu se pot întâmpla decât dacă există o greșeală de programare. Cu toate acestea, în cazul apelurilor de sistem sau de bibliotecă, situația este destul de diferită, iar returnările de erori se pot întâmpla, se vor întâmpla și trebuie testate. Nu printr-un „assert”, în care testul dispare atunci când este definit NDEBUG, ci printr-un cod adecvat de tratare a erorilor. Nu folosiți niciodată acest macro.

abort(3), assert(3), exit(3), strerror(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06